0%
Forventet læsetid: 2 min.

Få et sundt forhold til pengespil med disse tips

Undgå at udvikle ludomani

2

Pengespil er godt. Det kan give underholdning og spænding i en ellers lidt grå hverdag. Nogle er en endda så dygtige og heldige, at de kan tjene en god mønt på det.

For langt de fleste mennesker fungerer pengespil fint. Nogle er dog ikke i stand til at styre det og udvikler ludomani. Er du en af dem, der er nervøs for at ende i en sådan situation, så kan du tage ved lære af de nedenstående tips.

Bliv ikke økonomisk afhængig af gevinst

Det er vigtigt, at du ikke bliver økonomisk afhængig af dit spilforbrug, da det er et skråplan. Medmindre du lever som en professionel pokerspiller, så skal du primært spille for underholdningens skyld. Derfor skal du kun spille pengespil, hvis du har lidt ekstra penge på kontoen, efter de væsentligste udgifter er betalt.

Privatøkonomi

Fastslå et maksimumsbeløb

Inden du starter med at spille på en given dag, så kan du med fordel afsætte et maksimumsbeløb, som du skal holde dig under uanset hvad. På den måde sikrer du, at du ikke kommer til at gældsætte dig.

Ligeledes er det vigtigt, at du ikke forsøger at vinde tabte penge tilbage. Det er den sikre vej imod et stort tabt. Somme tider må man blot acceptere, at man taber penge. Det er en del af spillet.

Hold mindre pauser

I perioder kan det være sundt at holde en pause fra casino, så man ikke udvikler en afhængighed. Har du en periode vundet eller tabt meget, så er det fint at holde en pause på et par uger, hvor du får tankerne på noget andet.

Vedligehold dine andre interesser

Ofte udvikler ludomaner et usundt forhold til pengespil, fordi de ikke har så meget andet indhold i livet. Pengespil har simpelthen optaget alt deres tid, så de ikke har haft tid til at pleje andre interesserer og deres omgangskreds. Derfor er det en god idé fortsat at bruge tid på andre interesserer end spil, da du på den måde ikke bliver afhængig af en interesse.